Platte daken

Inspectie en onderhoud platte daken (Gent)

Het goed onderhouden van platte daken is een cruciale voorwaarde om het gebouw in optimale conditie te houden. Maar hoe pak je dit in de praktijk het best aan? Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (BCQS) ontwikkelde met een groep specialisten (aannemers, studiebureaus, bouwmaterialenspecialisten en docenten) een eendaagse opleiding met als titel ‘inspectie en onderhoud van platte daken’. Deze opleiding behandelt alle relevante basisaspecten, zoals de opbouw van een plat dak, voorwaarden voor een veilige inspectie en een vlotte afvoer van water en sneeuw.

Bovendien is er uitgebreid aandacht voor bijzondere gevallen, zoals groendaken en zonnepanelen. Er wordt ook dieper ingegaan op de aandachtspunten bij het inspecteren van daken en voor het werken met aannemers. De dag wordt afgesloten met de voorstelling van een handig stroomschema voor de praktische aanpak van het dakonderhoud. De opleiding wordt gegeven door Freya Michiels van Bureau Bouwtechniek en dakenspecialist André Govaerts.

De eendaagse opleiding kost 100 euro voor CDG-participanten, leden van WTCB (excl. btw), 125 euro voor leden van UVS en Zorg.tech(excl. btw) en 150 euro voor niet-participanten (excl. btw). Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs. Na afloop van de opleiding ontvangen de deelnemers een attest van deelname. Ontvangst is vanaf 9u, de opleiding zelf start om 9u30 en eindigt om ca. 16u30. Na inschrijving kunt u kosteloos annuleren tot een week voor het evenement.