Reinigen van ventilatiekanalen

Webinar: Onderhoud en reinigen van ventilatiekanalen

De afgelopen jaren is men steeds meer belang gaan hechten aan het comfort van gebouwgebruikers. Een goede luchtkwaliteit is daarbij uiteraard cruciaal. Sinds de jaren ’60 zijn er in België duizenden kilometers ventilatiekanalen aangelegd in gebouwen. En indien de luchtverversingssystemen de longen zijn van een gebouw, dan zijn de ventilatiekanalen de aders waarlangs de zuurstof letterlijk tot bij de gebruikers gebracht wordt. Vreemd dan dat er zoveel aandacht is voor de installaties, en niet voor de kanalen. Is het omdat de ventilatiekanalen verstopt zitten in muren of hoog langs het plafond? COVID-19 heeft ventilatie alleszins wel weer op het voorplan geplaatst!

 

Ventilatiekanalen zijn in elk geval een cruciaal onderdeel van het integrale ventilatiesysteem. Het reinigen van de ventilatiekanalen is dan ook wettelijk geregeld én verplicht. Op 19 maart 2021 organiseert Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (BCQS) een online opleidingsvoormiddag rond het onderhouden en reinigen van ventilatiekanalen in gebouwen. De docenten zijn Andy Camps van hogeschool PXL en Seppe Thys van Hamster Cleaning. Op het programma staat o.m.:

 

  • Het belang van een goed ontworpen en uitgevoerd ventilatiesysteem
  • Reinigen van ventilatiekanalen: het wettelijk kader
  • Het belang van een regelmatige en grondige reiniging (met aandacht voor CO2 en de COVID-context)
  • Hoe gaat het reinigen in zijn werk?
  • Q&A

 

Deze halve opleidingsdag vindt online plaats op 19 maart 2021 van 9u tot 12u. De kostprijs bedraagt 100 euro voor BCQS-leden, aannemers-leden van WTCB en gecertificeerde inspecteurs NEN 2767 (excl. btw) en 150 euro voor niet-leden (excl. btw). Na inschrijving kunt u kosteloos annuleren tot een week voor het evenement. Uw persoonsgegevens worden door Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (BCQS) in een bestand opgenomen om u te kunnen informeren over hun activiteiten. Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 27 april 2016, kunt u uw gegevens opvragen, laten corrigeren en verwijderen door te mailen naar info@gebouwbeheerder.be.

U kunt voor deze opleiding (3u) een aanvraag indienen voor de KMO Portefeuille. Ons erkenningsnummer is DV.O216726. Opgepast: uw aanvraag moet bij Vlaio zijn ingediend binnen de 14 dagen na de opleidingsdag of de start van de opleiding (bij meerdaagse opleidingen).