Vierdaagse basisopleiding gebouwbeheerder (Gent)

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (BCQS) organiseert een nieuwe editie van de basisopleiding gebouwbeheerder. Deze cyclus van vier opleidingsdagen op dinsdag gaat door in Gent in september 2019 (telkens 13u30-17u en 17u30-20u). Elke opleidingsdag (3/9, 10/9, 17/9 en 24/9/2019) behandelt een reeks relevante competenties waarover een gebouwbeheerder vandaag moet beschikken.

In deze vierdaagse cursussen komen o.m. de volgende onderwerpen aan bod:

  • inrichten van systematisch onderhoud van gebouwen
  • wettelijk verplichte keuringen en attesten
  • uitbesteden en oplevering
  • gemengd gebruik van gebouwen
  • energiebeheer
  • brandveiligheid
De opleidingscyclus moet in zijn geheel worden gevolgd om een vormingsattest “Basisopleiding gebouwbeheerder” te ontvangen. Deelnemers worden verondersteld minstens een behoorlijke technische basis te hebben (professionele bachelor, master) en de woordenschat te beheersen. Er kan een vrijstelling worden aangevraagd door een organisatie wanneer de deelnemer reeds aantoonbaar over een bepaalde competentie beschikt. De opleiding komt ook in aanmerking voor de doorlopende vorming van gecertificeerde gebouwinspecteurs. Voor alle praktische informatie: michael.herremans@bbri.be.

Kostprijs voor de hele opleiding: 300 euro (excl. Btw) voor een participant van CDG (BCQS) of lid van WTCB, 500 euro (excl. Btw) voor een niet-participant. Er wordt een broodjeslunch voorzien. De locatie (VAC Gent) ligt vlakbij het station Gent-Sint-Pieters, met daaronder ook een ruime parking.