Webinar – Conditiemeting van gebouwen NEN 2767 – Theorie

Gebouwen slijten voortdurend. Ze lopen schade op door gebruik en door blootstelling aan weer en wind. Elke gebouwbeheerder kent de noodzaak van onderhoud en daarmee de behoefte aan objectieve gegevens. In Vlaanderen beschikken we nog niet over een objectieve norm, in Nederland wel. NEN 2767 is er een instrument dat in deze behoefte voorziet en risico’s kan beperken. Het is een eerste stap naar goede onderhoudsbeheersing. In de conditiemeting vindt het kwalificeren en het kwantificeren van gebreken plaats – nodig voor het beheer en onderhoud van gebouwen en gebouwinstallaties.

 

De conditiemeting toont welke onderhoudswerkzaamheden wanneer uitgevoerd moeten worden. De teruglopende conditie van een gebouw kan door onderhoudsingrepen geheel of gedeeltelijk worden gecorrigeerd. Wordt dat tijdig gedaan, kunnen hogere kosten bespaard worden. Steeds meer Vlaamse gebouwbeheerders gaan aan de slag met deze Nederlandse norm, die daarom ook steeds relevanter wordt voor aannemers. Daarom biedt CDG (BCQS) een opleidingsdag ‘Theorie conditiemeting van gebouwen NEN 2767’ aan. Tijdens deze eendaagse opleiding:

 

  • leert u hoe een objectieve registratie volgens NEN 2767 uitgevoerd moet worden
  • krijgt u inzicht in soorten gebreken en de gebrekenparameters ernst, omvang en intensiteit
  • krijgt u inzicht in de aangetroffen gebreken en hoe deze uitgangspunten zijn voor een prioriteitsstelling: een rangorde in noodzaak van herstel van de aangetroffen gebreken
  • krijgt u inzicht hoe de conditiemeting NEN 2767 het vastgoedbeheer en –beleid ondersteunt.

 

Marc Heijmans, expert van het ingenieurs- en organisatieadviesbureau PVM, is docent op deze dag. De opleiding gaat online door op 20 november 2020 tussen 9u15 (ontvangst) en 16u.

Voor vragen: Michael Herremans op 0496/38.39.64 of michael.herremans@bbri.be. De prijs van de opleiding bedraagt 300 euro (excl. btw) voor CDG-participanten (BCQS) en leden van WTCB, en 400 euro (excl. btw) voor niet-participanten en niet-leden van deze organisatie. Na inschrijving kunt u kosteloos annuleren tot een week voor het evenement. Bij de inschrijvingsprijs is een syllabus inbegrepen.

U kunt de normen NEN 2767-1 en NEN 2767-2 desgewenst bestellen via http://www.nen.nl/NEN-Shop/Vakgebieden/Bouw/Conditiemeting.htm. Uw persoonsgegevens worden door Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (BCQS) in een bestand opgenomen om u te kunnen informeren over hun activiteiten. Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 27 april 2016, kunt u uw gegevens opvragen, laten corrigeren en verwijderen door te mailen naar info@gebouwbeheerder.be.