Basisopleiding verwarmingsinstallaties

Webinar: veel voorkomende problemen bij HVAC en hun impact op de prestaties

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (BCQS) organiseert op 27 april 2021 een online opleidingsnamiddag rond veel voorkomende problemen bij HVAC en hun impact op de prestaties van die installaties. Deze opleiding is gericht op verantwoordelijken technisch beheer, aannemers van onderhoudswerken en inspecteurs van gebouwen (specialisatie technische installaties).

Vaak verbruiken HVAC-installaties – installaties die instaan voor de verwarming en/of koeling en/of ventilatie van een gebouw – onnodig veel energie. Meestal is de gebruiker van een dergelijke installatie tevreden dat deze installatie werkt, zonder enig zicht te behouden op de energiezuinige werking.  Toch zijn er verschillende mogelijkheden om deze besparingsmogelijkheden op te sporen. Het doel van deze namiddag is het op zoek gaan naar mogelijkheden om het energieverbruik van een HVAC-installatie te verminderen zonder impact op het comfortgevoel.

De docent is Paul De Schepper, lector aan hogeschool Thomas More.

De opleidingsdag gaat online door op 27 april 2021 van 13u tot 17u. De kostprijs bedraagt 100 euro voor BCQS-leden en aannemers-leden van WTCB (excl. btw) en 150 euro voor niet-leden. Na inschrijving kunt u kosteloos annuleren tot een week voor het evenement. Uw persoonsgegevens worden door Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (BCQS) in een bestand opgenomen om u te kunnen informeren over hun activiteiten. Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 27 april 2016, kunt u uw gegevens opvragen, laten corrigeren en verwijderen door te mailen naar info@gebouwbeheerder.be.

U kunt voor deze opleiding (4u) een aanvraag indienen voor de KMO Portefeuille. Ons erkenningsnummer is DV.O216726. Opgepast: uw aanvraag moet bij Vlaio zijn ingediend binnen de 14 dagen na de opleidingsdag of de start van de opleiding (bij meerdaagse opleidingen).