Platte daken

Webinar: veiligheid bij het inspecteren van daken

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (BCQS) organiseert op 4 maart 2021 een online opleidingsnamiddag rond veiligheid bij het inspecteren van daken. Daken in een goede staat houden, is immers een cruciaal aspect van gebouwbeheer. Problemen met daken hebben vaak een grote impact op de veiligheid en de prestaties van het gebouw, en kunnen hoge kosten veroorzaken.  Deze opleiding is gericht op verantwoordelijken technisch beheer, aannemers van onderhoudswerken en inspecteurs van gebouwen (specialisaties bouwkunde en technische installaties). Op het programma staat:

  • Inleiding
  • Relevante wet- en regelgeving, normen, keuringen
  • Risico’s en risicoanalyse
  • Aanbevolen veiligheidsuitrusting
  • Hoe organiseer ik een veilige dakinspectie?
  • Do’s & don’ts
  • Conclusie

De opleiding wordt gegeven door experts van Monumentenwacht. Deze opleiding is complementair met de online opleiding Onderhoud van platte daken op 1 april 2021.

De opleidingsdag gaat online door op 4 maart 2021 van 13u tot 17u. De kostprijs bedraagt 100 euro voor BCQS-leden, aannemers-leden van WTCB en gecertificeerde inspecteurs NEN 2767 (excl. btw) en 150 euro voor niet-leden. Na inschrijving kunt u kosteloos annuleren tot een week voor het evenement. Uw persoonsgegevens worden door Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (BCQS) in een bestand opgenomen om u te kunnen informeren over hun activiteiten. Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 27 april 2016, kunt u uw gegevens opvragen, laten corrigeren en verwijderen door te mailen naar info@gebouwbeheerder.be.

U kunt voor deze opleiding (4u) een aanvraag indienen voor de KMO Portefeuille. Ons erkenningsnummer is DV.O216726. Opgepast: uw aanvraag moet bij Vlaio zijn ingediend binnen de 14 dagen na de opleidingsdag of de start van de opleiding (bij meerdaagse opleidingen).

Deze opleiding biedt gecertificeerde inspecteurs NEN 2767 2 (twee) opleidingspunten in het kader van hun permanente vorming.