Centrum Duurzaam Gebouwbeheer organiseert in maart 2017 een nieuwe reeks opleidingen rond NEN 2767. Deze Nederlandse norm wordt ook in Vlaanderen meer en meer gehanteerd om de conditie van gebouwen in kaart te brengen, nulmetingen uit te voeren bij nieuwbouw of grondige renovaties, enz. De methodiek zal in de toekomst ook gebruikt worden bij de verkoop van vastgoed, bijvoorbeeld om een beeld te krijgen van de onderhoudskosten.

Dat er (veel) belangstelling is voor de norm en voor opleidingen rond NEN 2767 mag blijken uit het succes van het CDG-aanbod in maart. Zo is er een opleidingsdag rond de theorie van de conditiemeting op basis van NEN 2767 en drie dagen rond de toepassing van de inspectiemethode op resp. de gebouwschil en de installaties van een concreet gebouw.

Kort na nieuwjaar werd al een bijkomende dag voorzien voor een praktijkopleiding rond inspectie van de gebouwschil volgens NEN 2767. Aan deze praktijkdagen kunnen slechts 12 gebouwbeheerders deelnemen. Ook deze dag zit ondertussen alweer voor meer dan de helft vol. De andere opleidingsdagen zijn intussen compleet volzet.

In het najaar zal deze opleidingscyclus herhaald worden in de omgeving van Gent. Verdere informatie zal in de loop van februari bekend gemaakt worden.