Het goed onderhouden van een plat dak is een cruciale voorwaarde om het gebouw in optimale conditie te houden. Maar hoe pak je dit in de praktijk het best aan? Centrum Duurzaam Gebouwbeheer ontwikkelde met een groep specialisten (aannemers, studiebureaus, bouwmaterialenspecialisten en docenten) een eendaagse opleiding met als titel ‘inspectie en onderhoud van platte daken’. Deze opleiding behandelt alle relevante basisaspecten, zoals de opbouw van een plat dak, voorwaarden voor een veilige inspectie en een vlotte afvoer van water en sneeuw.

Bovendien is er uitgebreid aandacht voor bijzondere gevallen, zoals groendaken en zonnepanelen. Er wordt ook dieper ingegaan op de aandachtspunten bij het inspecteren van daken en voor het werken met aannemers. De dag wordt afgesloten met de voorstelling van een handig stroomschema voor de praktische aanpak van het dakonderhoud. De opleiding wordt gegeven door o.m. Freya Michiels van Bureau Bouwtechniek.

De eendaagse opleiding kost 80 euro voor CDG-participanten (excl. btw) en 120 euro voor niet-participanten (excl. btw). Na afloop van de opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat. Deze opleiding wordt aangeboden in Heusden-Zolder op 18 juni en in Gent op 23 juni.

Voor meer info en inschrijven voor de opleiding in Heusden-Zolder: klik hier!

Voor meer info en inschrijven voor de opleiding in Gent: klik hier!