Elke gebouwbeheerder heeft een breed gamma aan taken en verantwoordelijkheden. De omvang en organisatie van de taken verschillen naar gelang de grootte van de organisatie en de hoedanigheid van de organisatie (bijvoorbeeld private versus publieke rechtspersoon). Zijn/haar technische taken omvatten o.m. een hele reeks installaties die in conditie én gekeurd moeten zijn. Centrum Duurzaam Gebouwbeheer ontwikkelde daarom met enkele specialisten een eendaagse opleiding.Deze vindt plaats op 5 mei in Gent (Zwijnaarde) en op 7 mei in Heusden-Zolder.

In de voormiddag zorgt ir. Danny De Baere (FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg) voor een helder overzicht van alle benodigde technische keuringen en andere nuttige zaken in het kader van onderhoud – zoals het een goede huisvader betaamt. Vaak komen de verantwoordelijkheden voor installaties, veiligheid, enz. op de schouders van verschillende personen terecht. Na zijn overzicht van de nodige technische keuringen (hefwerktuigen, elektrische installaties, thermografie, waterinstallaties, explosieveiligheid, enz.), gaat Danny dan ook dieper in op de communicatie tussen deze personen en hoe die kan geoptimaliseerd worden. Ook mogelijke manieren van opvolgen passeren de revue.

Na de middag behandelt Koen Geelen van Monard-D’Hulst enkele praktijkgevallen, waarin gekeken wordt naar de aansprakelijkheid wanneer de gebouwbeheerder niet goed is omgegaan met die wettelijke verplichtingen. Koen is specialist in materies die verband houden met aansprakelijkheids-, verzekeringsrecht en administratief recht. Monard-D’Hulst is één van de grote onafhankelijke advocatenkantoren in België.

Deze eendaagse opleiding wordt eenmaal in Gent georganiseerd en eenmaal in Heusden-Zolder. De eendaagse opleiding kost 80 euro voor CDG-participanten (excl. btw) en 120 euro voor niet-participanten (excl. btw). Na afloop van de opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat.

Praktisch:

  • 5 mei 2015, van 9u (ontvangst) tot 17u – Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, Tramstraat 59, 9052 Zwijnaarde
  • 7 mei 2015, van 9u (ontvangst) tot 17u – Centrum Duurzaam Bouwen, Schachtplein, Heusden-Zolder

Voor meer informatie over de opleidingsdag in Gent en inschrijvingen: klik hier!

Voor meer informatie over de opleidingsdag in Heusden-Zolder en inschrijvingen: klik hier!