Inwoners van Overijse konden op 14 juni een drone boven negen gemeentelijke gebouwen zien vliegen. De gemeente schakelde de drone in om de staat van de daken en enkele moeilijk bereikbare plaatsen te controleren.

De voorbije maanden werden alle gemeentelijke gebouwen bestudeerd en geanalyseerd in het kader van de opmaak van het gemeentelijk gebouwbeheersplan. De screening is zo goed als afgerond. Enkel de moeilijk te bereiken plaatsen en de daken moesten nog bekeken worden. Daarom stuurde het schepencollege een drone de lucht in. Het toestel maakte beelden van het administratief centrum De Vuurmolen, sporthal Den Heurk, de bibliotheek, cultuurcentrum Den Blank, OCMW-gebouw Den Blijk, de Markthal, de gemeentelijke basisschool van Overijse, het GITO en jeugdhuis De Pit.

Nadien wordt een rapport van de doorlichting opgesteld. Daaruit zal moeten blijken welke investeringen de gemeente moet doen om de gebouwen de komende dertig jaar te onderhouden, te beheren en te behouden in hun huidige staat. Het project is in handen van het Limburgse Bureau Notermans.

Voor het volledige artikel: https://www.hln.be/in-de-buurt/overijse/drone-moet-op-zoek-naar-mankementen-gemeentelijke-gebouwen~a9845e8e/