Centrum Duurzaam Gebouwbeheer is op de beurs Facilitair & Gebouwbeheer dit najaar prominent aanwezig. Deze vakbeurs vindt plaats in Antwerp Expo van 14 tot en met 16 september. CDG heeft er eigen congressen (15 en 16 september), maar ook twee sprekers uit het CDG-netwerk komen er een uiteenzetting geven. Het gaat om Seppe Thys van Hamster Cleaning en om Christophe Vanderhaeghen van Enverto, die aaneensluitende lezingen geven op woensdag 14/9.

 

Seppe Thys van Hamster Cleaning praat (Zaal 2, 12u-12u30) over de nieuwe Europese norm EN 15780 voor het inspecteren en reinigen van luchtkanalen. Een gezond binnenklimaat is immers essentieel voor het welzijn van medewerkers. Daarom gelden hoge eisen voor de mechanische ventilatie in gebouwen. Maar voor het onderhoud wordt de lat niet altijd even hoog gelegd. Door vervuiling zal het systeem vroeg of laat niet meer goed functioneren. Dit resulteert in een ongezond binnenklimaat en dus een risico op toenemend ziekteverzuim. Een goed onderhouden ventilatiesysteem is dan ook van groot belang. Hiertoe introduceerde Europa de nieuwe norm EN 15780, recent omgezet in Belgische normering.

  

De lezing is praktijkgericht en mikt op gebouwbeheerders die een beter inzicht willen hebben in hun eigen patrimonium en in de beste manier om inspectie en onderhoud te beheren. Meer informatie op http://www.vakbeursfacilitairgebouwbeheer.be/lezingen. Geïnteresseerd kunnen via deze link gratis voorregistreren. 

 

CDG zelf organiseert, zoals hierboven vermeld, ook zelf twee congressen. Op donderdag 15 september van 10u30 tot 13u gaat het over de wettelijke verplichtingen en keuringen i.v.m. gebouwbeheer, met als sprekers Joris Breugelmans, commercieel directeur van BTV, en To Simons, directeur Centrum Duurzaam Gebouwbeheer. Op vrijdag 16 september van 10u30 tot 13u komt het volgende topic aan bod: meerjarenonderhoudsplanning van uw patrimonium. Ook hiervoor is de spreker To Simons, directeur van Centrum Duurzaam Bouwen. Meer info en inschrijven via deze link.