Om zijn drieluik rond brandveiligheid af te ronden, presenteert Centrum Duurzaam Gebouwbeheer een volgend dossier, met als titel “Technische principes en inspectie van branddetectie- en blussystemen”.

 

Voor dit dossier zoomen we in op vier belangrijke wapens in brandbeveiliging: de rookmelders, automatische branddetectiesystemen, brandbestrijdingsmiddelen en sprinklers. Er wordt ook kort en schematisch stilgestaan bij wat te doen bij een beginnende brand in uw gebouw. Het dossier geeft een overzicht van al deze zaken en verwijst daarbij telkens naar documentatie waar u als gebouwbeheerder een compleet overzicht krijgt van de wettelijke verplichtingen en wat u kunt doen om hieraan tegemoet te komen.

 

Het dossier is gratis te raadplegen voor participanten van CDG via de dossierpagina op deze website. Is uw organisatie nog geen participant? Dan vindt u hier alle informatie. Wanneer u bijkomende vragen hebt, kunt u die steeds vrijblijvend stellen aan Centrum Duurzaam Gebouwbeheer via info@gebouwbeheerder.be.