VLISOG vzw organiseert dit voorjaar opnieuw een reeks examens voor professionals die “inspecteur van gebouwen volgens NEN 2767” willen worden. Na het succesvol afleggen van een theorie-examen (Brussel, 7/5/2020) en een praktijkexamen (Brussel, 28/5/2020) komen kandidaten in aanmerking voor certificatie. Ondertussen ontvingen al een 25-tal inspecteurs hun (persoonsgebonden) certificaat. Het volledige overzicht van de gecertificeerde inspecteurs is, net als alle praktische informatie over de examens, te vinden op www.vlisog.be.

Om kandidaten toe te laten zich optimaal voor te bereiden op deze examens, organiseert BCQS in Gent een nieuwe opleidingscyclus rond NEN 2767. Op 21/4 is er een dag rond de theorie van deze norm, op 23/4 is er een praktijkdag rond het inspecteren van technische installaties, met plaats voor slechts 12 deelnemers. Op 28/4 is er dan een praktijkdag rond het inspecteren van de gebouwschil.

BCQS organiseert voor de eerste keer ook een namiddag rond risicogedreven rapporteren bij conditiemeting van gebouwen. Inspecteren van gebouwen gaat immers niet altijd (uitsluitend) over het onderkennen van de onderhoudsbehoeften. Vaak is de opdrachtgever meer geïnteresseerd in het risicoprofiel van zijn gebouw. Deze eerste editie vindt plaats op 29/4 in Brussel.

Meer info over al deze opleidingen op www.gebouwbeheerder.be.