Het programma van de tweedaagse studiedag “Inspectie en onderhoud van technische installaties in gebouwen” is rond. Ondertussen zijn we al toe aan de derde editie. Daarmee zijn deze studiedagen stilaan een klassieker voor gebouwbeheerders aan het worden. De eerste studiedag vindt plaats in Centrum Duurzaam Bouwen in Heusden-Zolder op 26 oktober 2017, de tweede in het Huis van de Bouw in Zwijnaarde op 8 november 2017, telkens tussen 9u30 en 16u.

Ook dit maal is weer gezorgd voor een aansprekend programma, met aandacht voor HVAC, elektriciteit, water, enz.:

Sessie 1:
* Verwarmingsketels: wat zijn de meest voorkomende problemen en hoe houd ik mijn ketel in topvorm? (Luc Breës; Pieter Brepoels – Viessmann)

* Verplichte keuringen, beheer van attesten (Joris Breugelmans – BTV)

Sessie 2:

* Welke rol speelt de waterkwaliteit in het optimaal functioneren van mijn verwarmingsinstallatie en hoe wordt dit best gecontroleerd? (Eric Ladang – Aqualisys)

* Vaakst voorkomende problemen, geconstateerd bij inspectie van installaties (Jan De Meyer – Arcadis)

Sessie 3:

* Predictive maintenance of het gebruik van sensoren om onderhoud voorspelbaar te maken: mogelijkheden, nu en in de nabije toekomst

* Omgaan met geluidshinder door installaties: opsporen en remediëren (Andy Camps – PXL)

Sessie 4:

* Nieuw typebestek 105 HVAC 2017 van de Regie der Gebouwen: een nuttig sjabloon voor elke gebouwbeheerder? (Axel Schoups – Regie der Gebouwen)

* Onderhoud van ventilatiekanalen: wat kan ik zelf doen? + toelichting rond optimaal beheer van dampkappen (Seppe Thys – Hamster Cleaning)

Sessie 5:

* Mogelijkheden en beperkingen van gebouwbeheersystemen

* Preventie van legionella in installaties (Karla Dinne – WTCB)

Sessie 6:

* Meting en verificatie (energie, water, comfort,…) en het gebruik van prestatiecontracten (Sven Wuyts – Factor 4)

* Nieuw KB luchtkwaliteit in de werkplaats: hoe voldoen aan de wetgeving – organisatorisch en technisch? (Bertrand Waucquez, Vlaamse Confederatie Bouw en Jelle Laverge, UGent)

De kostprijs (excl. 21% BTW) bedraagt 100 euro voor leden CDG en BEMAS; 125 euro voor leden VTDV, UVS en OVED; en 150 euro voor niet-leden. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs. Ontvangst is vanaf 9u00, het programma start om 9u30 en eindigt om ca. 16u. Afmelden voor het evenement kan kosteloos tot twee volledige werkdagen vóór het evenement. Inschrijven voor Heusden-Zolder (26/10) kan hier, inschrijven in Zwijnaarde (8/11) kan hier.